24 Temmuz 2012 Salı

Trakya Rugby Kulübü

Edirne merkezde 2010 yılında kurulan ve faaliyetlerini sürdüren rugby kulübüdür. Erkek ve kadın takımları olmak üzere iki takımdan oluşmaktadır. Trakya üniversitesi iktisadi ve idari bilimler fakültesi uluslararası ilişkiler bölümü öğrencileri mert gedikci ve yasin şentürk tarafından kurulmuştur ve bu iki oyuncu erkek takımının kaptanlığını, erkek takımı ile kadın takımının antrenörlüğünü yürütmektedir. kulüp maçlarını Trakya Üniversitesi ayşekadın yerleşkesinin arkasındaki Şükrüpaşa Stadyumu'nda oynamaktadır.

2011-2012 sezonunda 2. ligde Türkiye beşincisi olan erkek takımı bu sezon metu rugby, samsun rugby kulübü, istanbul ottomans, kadıköy rugby kulübü, kocaeli üniversitesi ve galatasaray üniversitesi ile birlikte türkiye rugby 1. liginde oynamaya hak kazanmıştır. Kurulduğu günden bugüne kadar ki kısa süre içerisinde başarılı olan kulüp, Mehmet Akif Ersoy adlı oyuncusunu da Türkiye Rugby Milli Takımı'na göndermiştir. Aynı zamanda kadın takımından Canset Bayrak ve Tuğçe Tunç adlı oyuncular Türkiye Kadın Rugby Sevens Milli Takımı'na seçilmişlerdir.
Trakya Rugby Kulübü ilk hazırlık maçını 6 Haziran 2011 yılında oynamış ve Kocaeli Üniversitesi Rugby takımı karşısından 20-5 lik üstünlükle ayrılmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder