25 Temmuz 2012 Çarşamba

Makbule Hande Özyener Hande Yener kimdir ne iş yapar?

Makbule Hande Özyener (d. 12 Ocak 1973), bilinen sahne adıyla Hande Yener, Türk şarkıcı, söz yazarı ve prodüktör. İstanbul'un Kadıköy ilçesinde doğup büyüyen Hande, çalıştığı mağazaya gelen Hülya Avşar aracılığıyla Sezen Aksu'yla tanıştı ve 2 yıl Sezen Aksu’nun vokalistliği yaptı. Bu sırada şan dersleri aldı ve farklı müzisyenlerle tanıştı.

Sanatçı, 2000 yılında piyasaya sürdüğü ilk albümü Senden İbaret ile büyük bir çıkış yakaladı. Ardından 2002 yılında Sen Yoluna Ben Yoluma adını verdiği 2.stüdyo albümünü, 2004 yılında "Kırmızı", "Acele Etme" ve "Acı Veriyor" gibi büyük hit şarkılarının bulunduğu Aşk Kadın Ruhundan Anlamıyor albümünü çıkardı. 2006 yılının Ocak ayında Türk pop müziğinde yeni bir akım başlatan Apayrı albümünü; 2007 yılında ise elektronik müziğe geçiş yaptığı Nasıl Delirdim? albümünü piyasaya sürerek Türkiye'ye elektronik müziği getiren sanatçı oldu. 2008 yılında Hipnoz, 2009 yılında Hayrola? albümünü piyasaya sürerek elektronik müzik yapmaya devam etti. 2010 yılına gelindiğinde Hande'ye Neler Oluyor? albümüyle 6 yıl aradan sonra pop müziğe geri döndü. Albümdeki yer alan "Sopa" ve "Bodrum" şarkıları listelerde büyük başarı elde etti. 2011 yılının Nisan ayında Sinan Akçıl ile "Atma" şarkısında düet yaptı ve 2011'in Eylül ayında 9.stüdyo albümü Teşekkürler'i piyasaya sürdü. Albümden "Bana Anlat", "Unutulmuyor", "Teşekkürler" ve "Havaalanı" şarkılarını kliplendirdi. Sanatçı son olarak ünlü pop-rock grubu Seksendört ile birlikte Rüya adını verdiği albümü piyasaya sürdü. Albümün ilk klibi, albümle aynı adı taşıyan "Rüya" şarkısını çekildi.

Madonna'dan etkilendiğini söyleyen Hande Yener, farklı giyim tarzı, müziğindeki sürekli değişim ve video klipleriyle ilgi çekmektedir. Sanatçı, Türkiye'de 2000'li yıllarda tek bir albümle 1 milyon albüm satış rakamını geçen ender sanatçılardan biridir ve yalnızca Türkiye genelinde 3.5 milyona yakın albüm satışı bulunmaktadır. Aynı zamanda Hande Yener'in oyunculuk deneyimleri de bulunmaktadır. Farklı dizi ve filmlerde konuk oyuncu olarak rol almıştır ve Nisan 2012'de Demet Akalın ile birlikte, Morhipo adındaki bir internet mağazasının reklamlarında oynamıştır.Tüm bunların dışında Hande Yener, bir annedir ve "Çağın Kulaçoğlu" adında bir oğlu vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder