25 Temmuz 2012 Çarşamba

Seksenler, TRT 1 Seksenler ailesi

Seksenler logo.pngSeksenler, TRT 1 kanalında 24 Ocak 2012'den itibaren yayınlanan televizyon dizisi. Mint Prodüksiyon tarafından yapılan dizi bir sit-com, romantik ve dönem komedisi olarak TRT1 ve aynı anda TRT 1 HD 'de yayınlanıyor.
Konu

Türkiye’nin 32 yıllık geçmişinin ve değişiminin hikâyesi… Klasik bir Türk ailesi üzerindeki etkilerini hedefleyen eğlenceli bir dönem sit-com’u olan dizide sosyal hayattaki değişimin, hayatımıza giren yeniliklerin bizleri nasıl etkilediğini, geleneklerimizi nasıl çürüttüğünü ve Tükiye'nin nasıl globalleştiğini gözler önüne serecek.


Karakterler
Seksenler ailesi

Rasim Öztekin: Fehmi - Dizinin yaşlı yarı otoriter babası Fehmi'dir. Ahmet,Çağatay ve Nazlı'nın babasıdır.

Özlem Türkad: Rukiye - .3 çocuk annesi Rukiye daima çocuklarının düzgün kişilerle arkadaşlık kurmasını ve evlenmelerini ister.Tabii bir'de SSK'lı bir işe girmelerini.

Ayşe Tolga : Gülden - Ahmet'in aşık olduğu ve bir türlü açılamadığı Nazlı'nın lise çağındaki arkadaşıdır.Dizinin 1980 gösteriminde Ahmet'e yüz vermesede 2012 gösteriminde Gülden'in Ahmetle evlendiği görülür.

Şoray Uzun : Ahmet - Dizide en göze çarpan karakterlerden biridir.Ne kadar söylemek istese'de bir türlü Gülden'e açılamayan Ahmet Seksenler'in o çekingen erkeklerini temsil eder.2012 gösteriminde Ahmet'in Gülden ile evli olduğu görülür.

Pelin Akil: Seçil - 2012 yılındaki gösterimlerde Seçil Çağatay ile evli olarak gözükür.Seçil daha çok komunist bir insandır ve sürekli bekçi veya polis peşindedir.Bu yüzden Rukiye onu evde istemez.

İlker Ayrık: Çağatay - Dizinin genç ve tecrübesiz futbolcu olma hayalini kuran karakteridir. Çağatay Lise'de okur fakat o okumaya değil daha çok futbol oynamaya isteklidir.Dizinin 2012 gösterimli bölümlerinde Seçil ile evli olduğu görülür.

Yasemin Çonka: Nazlı - Ahmet ve Çağatay'ın kardeşi. Nazlı 2012 gösterimli bölümlerde Niyazi ile evlendiği ve bir çocuklarının olduğu gözükür.Nazlı üniversiteye gitmeyi istemekte fakat babası Üniversiteler karışık diyerek Nazlıyı göndermemektedir. Niyazi ile evlenir fakat daha sonra boşanır.

Vural Çelik : Niyazi - Ergun Niyazi'ye Dümbüllüder.Tiyatro ve Sinema'da oynamaktadır.Dizinin 2012 gösterilen bölümlerinde Nazlı ile yeni boşanmıştır.

Ceyhun Fersoy : Şahin - karakteridir. Almanya'dan gelmiştir. Dövüzli askerlik için geldiği Türkiye'de yaşamaktadır. Türkiye'nin 80'li yıllarına şahit olur. 2012 gösteriminde yer almaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder