24 Temmuz 2012 Salı

Hadise Açıkgöz Kimdir?

Hadise Açıkgöz (22 Ekim 1985, Mol), Türk-Belçikalı şarkıcı, besteci, söz yazarı. Belçika'da düzenlenen Pop Idol yarışması ile tanınan ve sonrasında yayımladığı albümlerle ünlenen şarkıcı, "Düm Tek Tek" adlı şarkıyla Türkiye'yi temsil ettiği 2009 Eurovision Şarkı Yarışması'nda dördüncü oldu.Fast Life

Albüm, mayısın ikinci haftası tüm Avrupa'da satışa sunuldu. Türkiye'de ise albüm yayınlanmadı. Albümün ilk klibi "Fast Life" adlı şarkıya çekildi. Avrupa ülkeleri dahil olmak üzere Japonya, Endonezya gibi Asya ülkerinde de satışa sunulan albüm, listelerde başarı sağladı.
Kahraman

Kahraman albümünün yapımcısı Sinan Akçıl'dır. Albümdeki yedi şarkının bestesi Akçıl'a aittir. Hadise bu ilk Türkçe albümünü çok kişisel bir albüm olarak nitelendirdi. Bir demecinde "Sözlerini ben yazmadığım halde benim dugularımı yaşadıklarımı tamamen anlatan bir albüm oldu" dedi. İlk klibi "Evlenmeliyiz" adlı şarkıya çeken Hadise, yaz aylarında Türkiye'de önemli başarılar elde etti. "Biraz Sabret" adlı şarkısı radyolarda en çok istek alan şarkılardan biri oldu. Ardından ikinci klibini "Kahraman" adlı şarkıya çekti.

1 yorum:

  1. Sivasın gururu diyorlar ama sivaslılar bu kadının neyiyle gururlanıyorlar anlamadım ki

    YanıtlaSil