23 Temmuz 2012 Pazartesi

Foxconn Hon Hai Precision Industry Co., Ltd.

Foxconn logo.svgHon Hai Precision Industry Co., Ltd. ( Foxconn olarak bilinir) merkezi Tayvan'da bulunan ve elektronik imalat hizmetleri ( EMS ) sektöründe faaaliyet gösteren bir çok uluslu şirket'tir . Şirket dünyanın en büyük elektronik imalat hizmetleri sağlayıcısıdır. ve Çin'in en büyük ihracatçılarındandır.

Foxconn temel olarak bir orjinal dizayn imalatçısı şirketidir ( ODM - Original Design Manufacturer ) ve müşterileri arasında çok büyük Amerikalı , Avrupalı ve Japon elektronik ve bilgi teknolojileri şirketleri vardır. Şirketin ürettiği ve halk arasında en bilinen cihazlar ise iPad, iPhone, Kindle, PlayStation 3 ve Xbox 360

Foxconn bir çok kez tartışmalar ile de gündeme gelmiştir.Bu tartışmalardan en çok gündemde kalanı Çin'deki en büyük özel sektör işvereni olarak fabrikalarında çalışanlarını nasıl yönettiği konusundaydı.[10] Bu haberlerin oldukça artması üzerine , 2012 yılı içinde , Apple bağımsız bir danışmanlık şirketi görevlendirerek Foxconn'da çalışma şartları konusunda bir denetleme yaptırtmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder