24 Temmuz 2012 Salı

Nu park nedir?

Nu Park, Türk müzisyenlerden oluşan indie elektronika / teatral türde müzik grubu. Uran Apak, Oğuz Öner ve Ozan Erkan'dan oluşan Nu Park’ın geçmişi, 1990'ların sonunda İstanbul’un bir mahallesinde başlayan arkadaşlıklara kadar uzanmaktadır. Lise öğrenimi gördükleri 90’lı yıllarda, hızla dallanıp budaklanan elektronik müzik akımlarından etkilenenen Uran Apak ve Oğuz Öner'in ürettiği ilk parçalar, 2003’te İstanbullu elektronik müzisyenlerin bir araya gelerek oluşturduğu Domestic Lo Fi topluluğunun “Dipol” ve “Normal” albümlerinde yer aldı. İkili, 2006 yılında güçlerini birleştirip Nu Park’ı kurmaya karar verdi. 13. Roxy Müzik Günleri’nde aldıkları Roxy Özel Ödülü ve 2008’de Miller Music Factory’de elektronika dalında birinci olmalarıyla birlikte adlarını duyurmaya başladılar. Gitarist Ozan Erkan’ın da gruba katılmasıyla birlikte 2010 yılında çeşitli kulüplerde, barlarda ve festivallerde konserler vermeye başladılar. Nu Park, Torino’da, Kasım 2010’da düzenlenen uluslararası Club to Club Elektronik Müzik Festivali’nde konser veren tek Türk grup olma özelliği taşıyor. Ocak 2011'den beri Remoov Records ile çalışan grubun konserleri doğaçlamalar ve teatral şovlar içermesi açısından dikkat çekmektedir.
Nu Park, 2011 yılının sonunda Jamiraquai ve Underworld gibi isimlerle çalışan Mike Nielsen ile bir araya gelerek Promise isimli ilk EP'sini hazırladı. Bu süreç içerisinde konserlerini görsel-işitsel bir gösteriye dönüştürmeyi amaçlayan grup, Nu Park Experience ile seyircinin karşısına çıktı. Kostüm tasarımı, 3D Visual Mapping ve sahne tasarımı gibi birçok farklı unsuru bir araya getirerek dinleyicilerini surreel yolculuklara çıkaran grup, beklenmedik doğaçlamalara ve konuk sanatçılara da yer vererek anin dinamiklerine göre her defasında kendini yenileyen performanslar gerçekleştirmektedir.
İsmini grup üyelerinin çocukluğunun geçtiği parktan alan Nu Park, yeni, modern, teknolojik olanın; duygusal, doğal ve çıplak olanla bütünleşmesini temsil etmektedir. Nu Park’ın müziğinde, elektronik alt yapı, duygusal öğeleri kuvvetlendirmek üzere kullanılmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder