19 Temmuz 2012 Perşembe

BLOGGER YAZI İÇERİSİNE REKLAM KOYMAK

Çoğu arkadaşımız bir blog açıyor ve yazmaya başlıyor. Tabi ki de bloguna verdiği değer kadar da para kazanıyor.

Bugünkü vereceğim eklenti, blogger eklentileri içerisinde çok güzel bir eklenti ve uygulaması da oldukça  basit. Hemen işleme geçelim. İlk olarak temamızın yedeğini almakla başlayalım.




Daha sonra temamız da HTML'yi Düzenle yapalım.(Widget şablonlarını genişletelim.) Daha sonra;
<data:post.body/>


kodunu bulalım. Arkadaşlar bu koddan bir kaç tane çıkacaktır. Siz deneme-yanılma yaparak sonuca çok kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Merak etmeyin sorunsuz çalışacaktır.

Daha sonra ise buradan Google Adsense kodunuzu blog sitenize uyumlu hale getirmek için convert edelim. Convert işlemi bittikten sonra aşağıdaki kısma convert edilmiş bu kodunuzu yazın.


<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'><div style='float:left;'>convert edilmiş kod buraya gelecek<br/> </div></b:if>

bu kodun arasına Adsense reklam kodumuzu yazdıktan sonra bu kısmın tamamını kopyalayıp <data:post.body/>  kodundan önce ya da sonra yerleştirin. Önce yerleştirseniz temanızın özelliğine göre adsense reklamı yazınızın üzerinde ya da solunda çıkacaktır. Eğer <data:post.body/> kodundan sonra yerleştirecek olursanız ise reklam yazınızın altında olacaktır.

Dediğim gibi <data:post.body/> kodundan bir kaç tane çıkacaktır. Temanızın yedeğini aldığınız için sorun olmaz.
Sorularınız ve önerileriniz yorum kısmından bildirebilirsiniz. İyi bloglamalar hepinize kolay gelsin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder