10 Temmuz 2012 Salı

Andre Santos 2011.jpgAndré Clarindo dos Santos (d. 8 Mart 1983; São Paulo), Brezilyalı futbolcu. Arsenal FC kulübünde forma giymektedir.

Kulüp kariyeri

Futbolculuk kariyerine Figueirense takımında başladı. 2005-2006 yıllarında Flamengo ve Atlético Mineiro takımlarında kiralık olarak forma giydi.
Corinthians

2008 yılında Corinthians'a transfer olan André Santos bu kulüpte başarılı bir performans sergiledi.Corinthians'ta gösterdiği performansıyla Brezilya Millî Takımı'na kadar yükseldi. Millî takımının 2009 FIFA Konfederasyonlar Kupası kadrosuna davet edildi.
Fenerbahçe

Corinthians ve Brezilya Milli Takımı'nda yıldızı parlayan Santos, 2009-10 sezonunun başında Fenerbahçe'ye transfer oldu. Fenerbahçe ile 5 yıllık sözleşme imzalayan André Santos, Fenerbahçe formasıyla ilk resmî maçına TFF Süper Kupa finalinde Beşiktaş karşısında çıktı. Bu maçta gol atamayan Santos, Fenerbahçe'deki ilk golünü UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Honved'e attı. Ligdeki ilk golünü ise ligin 2. haftasında Sivasspor'a attı. 3 Temmuz 2011 tarihinde başlayan takımın şike soruşturması sonucunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nden men edilmesi, Santos'un 29 Ağustos 2011 tarihinde İngiliz takımı Arsenal'e 7 Milyon Euro Bonservis bedeli ile transfer olmasına sebep oldu.
Arsenal

2011 - 2012 Sezonunda Fenerbahçe'den Arsenal'a 7 Milyon Euro bonservis bedeli ile transfer olmuştur. Fenerbahçe'de patlayan şike operasyonunun sounucu olarak Şampiyonlar Ligi'nden men edilmesinin ardından Arsenal ile anlaşmıştır. 11 Numaralı Formayı giymekdedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder