23 Temmuz 2012 Pazartesi

Grand Theft Auto: San Andreas Sesler ve Müzikler

GTASanAndreas.jpgGrand Theft Auto: San Andreas, Rockstar North tarafından tasarlanan, Rockstar Games tarafından dağıtılan Grand Theft Auto serisinin bir parçasıdır. Oyun, 2002'de GTA 3'ün PC versiyonu için piyasaya çıkarıldıktan bir kaç gün sonra PlayStation 2, PC ve Xbox versiyonları için piyasaya çıkarılacağını duyuruldu. Oyun, PlayStation 2 konsolları için 15 Ekim 2003'te Kuzey Amerika, 25 Kasım 2003'te Avrupa ve 2 Aralık 2003'te Avusturalya'da satışa sunulmuştur. Japonya'da ise bu tarih olarak 9 Kasım 2006 kararlaştırılmıştır. Oyunun Xbox sürümü Kuzey Amerika'da 22 Ekim 2004, Avrupa'da ise 29 Ekim 2004'te satışa sunulmuştur. Windows sürümü ise Kuzey Amerika'da 7 Haziran 2005 ve Avrupa'da 10 Haziran 2005'te satışa sunulmuştur.Sesler ve Müzikler

Oyunda 1992 yılında popüler olan bütün türlere özel radyolar mevcut. Oyuna şarkısını veren ünlü isimler arasında Rage Against the Machine, Dr.Dre, Snoop Dogg, Tupac Shakur, Ice T (seslendirme de yapmakta), Guns N' Roses, David Bowie, KISS, Lynyrd Skynyrd ve N.W.A. Oyundaki radyolar şöyle:

WCTR (Sohbet kanalı)
Master Sounds 98.3 (Rare groove)
K-Jah West (Reggae)
CSR (Soul)
K-DST (Klasik Rock)
Radio X (Alternative Metal, Hard Rock)
Radio Los Santos (West Coast HipHop)
Playback FM (Klasik HipHop)
K-Rose (Country)
Bounce FM (Funk)
SF-UR (House)

Bu radyolar, eski oyunların aksine, gerçekten haber verebiliyorlar. Bir spikerin yağmur yağacağını haber verdikten sonra gerçekten de yağmur yağdığına şahit oluyoruz. Veya yaptığımız büyük bir iş radyolarda yer bulabiliyor. Mesela Wu Zi Mu'nun kumarhanesinin açılışının haberini Radio X'teki DJ'in arada verdiğini duymanız, veya ünlü olmanıza yardım ettiğiniz OG Loc'un bir röpörtajını Radio Los Santos'ta duyabiliyoruz.

Oyunda çok ünlü oyuncuların seslendirmeleri mevcut. Örnekler Axl Rose, Samuel L. Jackson, Chris Penn, James Woods ve Peter Fonda olarak sayılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder