23 Temmuz 2012 Pazartesi

Ahmet Kural Yaşam öyküsü

Ahmet Kural (10 Kasım 1982, Kütahya), Türk oyuncu.Yaşam öyküsü

10 Kasım 1982 tarihinde babasının görev yeri olan Kütahya'da dünyaya geldi. Konservatuvarda okuyan ablasının etkisiyle oyuncu olmaya karar verdi. Lisede tiyatro çalışmalarına katıldı, Selçuk Üniversitesi'nde ve Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde oyunculuk eğitimi aldı.

Eğitimine devam ettiği sırada Levent Kırca-Oya Başar Tiyatrosu kadrosuna katıldı. Tiyatro çalışmaları yanında Fikrimin İnce Gülü adlı dizide ve TRT'de yayınlanan Evimin Erkeği dizisinde televizyonda görünmeye başladı. Daha sonra Gazi adlı dizide başrol oynamaya başladı ancak rating'lerin düşük olması nedeniyle dizi 19. bölümden sonra yayından kaldırıldı. Aynı yıl içinde Güneşin Oğlu adlı sinema filminde Haluk Bilginer, Köksal Engür, Hümeyra ve Özgü Namal ile birlikte rol aldı. Ardından Ramazan Güzeldir adlı dizinin bir bölümünde oynadı.

2010 yılında Selçuk Aydemir'in yönettiği Çalgı Çengi adlı sinema filminde Murat Cemcir ile başrolde oynadı. 28 Haziran 2012 tarihinde Star TV'de yayınlanmaya başlayan İşler Güçler adlı dizinin başrollerini Murat Cemcir ve Sadi Celil Cengiz ile paylaşmaktadır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder