30 Haziran 2012 Cumartesi

Prince of Persia (1989 video oyunu)

Prince of Persia 1989 cover.jpgPrince of Persia (Genelde "POP" olarak kısaltılır.) 3 Ekim, 1989'da Apple II için ilk olarak Jordan Mechner tarafından geliştirilen, bilgisayar oyunlarında görülen animasyon kalitesinde büyük bir sıçramayı temsil eden platform oyunudur. Mechner tüm hareketlerin gerçekteki gibi göründüğünden emin olmak için saatlerce küçük kardeşi David'in beyaz kıyafetle koşma ve atlama filmi üzerinde çalışırken rotoscoping olarak adlandırılan bir yöntemi kullandı. Kavga yöntemi de alışılmadıktı. Ana karakter ve düşmanlar çoğu çağdaş oyunda olduğu gibi menzilli silahlarla değil kılıçlarla savaşıyordu. Mechner oyunu programlamaya başladığında, Kutsal Hazine Avcıları’nın ilk on dakikasının, tehlikeli bir ortam içindeki karakterlerin akrobatik tepkilerini oluşturmak için ana ilham kaynaklarından biri olduğunu söyledi.

Apple II’de orijinal çıkış tarihinden sonra, Prince of Persia platformun çok kapsamlı bir limanı oldu. Oyun ilk bakışta kendini tekrarlıyor olmasına rağmen oyuncuyu şaşırtmayı ve büyülemeyi başardı. Bu başarıya Prensin oyunu tamamlaması için gitmek zorunda olduğu tüm yol boyunca serpiştirilen zeki bulmacalar ve ölümcül tuzaklar ile erişildi. Buna akışkan ve gerçekmiş gibi görünen hareketler de dahil edilebilir.

Prince of Persia aynı zamanda ekrandan taşmayan düzeylerini, akıcı animasyonunu ve “Prince” ile çığır açan kontrol şeklini taklit ederek genişleyen bir alt-türü etkiledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder