12 Temmuz 2012 Perşembe

Yeni nesil scooter çantalar ve Gig Pack

Hangimiz kitap ve defter dolu o ağır sırt çantalarını hergün taşımak zorunda kalmadık ki? Kimimiz kitaplarını taşımak yerine okulda bırakıyordu. Bazı ülkelerdeki eğitim sistemleri, bu durumu çözmek için öğrencilere ait dolaplar düşünmüştür. Şimdilerde ise hepimizin eğlence aracı olarak bildiği scooter, çantaların bir parçası olmaya başlamış durumda. Birçok firma bu yenilik harikası ürünlerini piyasaya sürmeye başladı bile; ve okul çantasından iş çantalarına kadar geniş bir ürün çeşitliliğine bile sahipler.

Scooter çantaların saymakla bitmeyen avantajları var. İlk olarak sizi yürümek zorunda bırakmıyorlar ve daha hızlı olmanızı sağlıyorlar. İkinci sebep, yolculuğunuz bittiğinde sırt ağrısı çekmek zorunda kalmıyorsunuz. Bunların yanı sıra portatif, hafif ve kolaylıkla kurulup kapatılabilmeleri, birçok yere giderken artı bir avantaj; ister yayan gidin, isterseniz bir otobüs ya da trene binin, hiçbir zaman sizi zor durumda bırakmıyorlar. İstenildikleri takdirde önceki nesil çekilebilir çantalar gibi de kullanılabilir olmaları diğer artısı.
Gustavo Breck, yukarıda bahsettiğimiz tüm bu özelliklere sahip yeni tasarımıyla “Gig Pack” adında bir scooter çanta tasarladı.
Normal bir naylon malzeme çantaya eklenmiş, alüminyum yapıdaki alet, çantayı sarıyor ve çantanın bulunduğu ana bölümü oluşturuyor. Buna bağlantılı olan arka bölümü ve scooter’ın ana gövedesini oluşturan aksan, eğer scooterla seyahet etmiyorsak, çantanın içine saklanabiliyor ve elbette bunu yaparken  diğer eşyalarımıza da yer bırakıyor. Kurarken yapmanız gereken tek şey, arka bölümü açarak çantadan çıkarmak ve ön-arka tekerlekleri kurmak.
Bir scooter olarak “Gig Pack” toplamda 90 kiloluk bir taşıma kapasitesi sunuyor. Kauçuk lastikleri ise arttırılmış bir dayanıklılık vaad ediyor.
Brenck’in ifade ettiği “katlandığında alışıldık sırt çantalarının boyutunda olduğundan, alternatif taşımacılığı kullanmak ve trafikten kaçınmak adına, artık hiçbir bahene kalmadı.”
Bu tip icatların yaygınlaşması sayesinde insanlar artık daha aktif bir yaşam sürebilecekler. Öyle ki, çantanız artık hem ihtiyaçlarınızı hem de taşımacılığınızı üstlenebilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder