8 Temmuz 2012 Pazar

Tunceli'de çatışma

dha
Tunceli'de çatışma

Tunceli'nin Nazimiye İlçesi yakınlarında PKK'lıları etkisiz hala getirmek için dün başlatılan ve 1 uzman çavuşun şehit edilmesi, 1 uzman çavuşun yaralandığı operasyon kapsamında PKK'lılar ile Nazimiye ilçese Doğantaş Köyü yakınlarında sıcak temas sağlandı. Helikopterlerin bombaladığı bölgeden dumanlar yükselirken, silah ve bombardıman seslerinin de çevredeki yerleşim birimlerinden rahatlıkla duyulduğu belirtildi.

Nazimiye ilçesi Doğantaş Köyü kırsal alanında oprasyon sırasında mayınlı tuzak kurarak 1 uzman çavuşun şehit olmasına ve birinin de yaralanmasına yol açan PKK'lıların izini süren güvenlik güçleri, yaklaşık 10 kişi oldukları tahmin edilen PKK'lı grubu bugün öğlen saatlerinde Alacık köyünün hemen karşısında bulunan Doğantaş köyü ile Şehit Memet Jandarma karakolunun arasıdaki Doğantaş Köyü kayalıklarında tespit etti.
Doğantaş kayalıklarına Skorsky helikopterler ile çok sayıda özel eğitimli birlik indirilirken, PKK'lılar ile sıcak temas sağlandı. Bölgeye gönderilen 2 Kobra helikopteri bölgeyi havadan bombalarken, bombardımandan sonra bölgeden dumanların yükseldiği ve silah ve bombardıman seslerinin çevredeki yerleşim birimlerinden rahatlıkla duyulduğu belirtildi. Bölgede başlatılan operasyon kapsamında çıkan çatışmanın sürdüğü belirtildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder