5 Temmuz 2012 Perşembe

Suriyenin Vurduğu Uçakğımız Bulundu – Pilotlar Bulundu

Suriyenin 22 Haziran 2012 de vurduğu uçak Akdenizde denizin 260 metre derinliğinde bulundu. Pilotlarımız Suriyenin açtığı ateş sonucunda havada şehit olmuşlardır.

Suriye tarafından 22 Haziran’da uluslararası hava sahasında düşürülen Türk savaş uçağının pilotları Hava Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan ve Hava Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy’un saldırıdan sonra uçağın içinde şehit düştükleri tespit edildi. İki şehit pilotun denizin yaklaşık bin 260 metre dibindeki naaşlarının çıkartılarak gemiye alınması için çalışma başlatıldı. Türk donanma gemisi TCG Çeşme ile Nautilius’un ortak çalışması çerçevesinde, deniz dibinde elektronik sinyal görüntüleri ve kameralar ile tespit edilen iki şehit pilotun görüntüleri, yüreklerin burkulmasına neden oldu.
Genelkurmay Başkanlığı, dün, Suriye’de düşürülen savaş uçağının iki pilotunun naaşlarının denizin dibinde tespit edildiğini kamuoyuna duyurdu. Genelkurmay’ın açıklamasında iki şehit pilotun naaşının tespiti konusunda ayrıntılı bilgi verilmezken, kaynaklar, Genelkurmay Başkanlığı’nın ilk etapta şehitlerin bulunması konusunda duyuruda bulunduğunu, ayrıntılı bilgiyi daha sonra kamuoyuna duyuracağını dile getirdi.
Milliyet’in edindiği ilk bilgilere göre, Türk savaş uçağının düşürülmesinden sonra bölgeye donanmaya ait TCG Çeşme gemisi gönderildi. Pazartesi gününden itibaren de ABD’ye ait Nautilus gemisinin de ekipmanlarıyla birlikte arama çalışmalarına katıldı.
TCG Çeşme elektronik olarak yaklaşık deniz seviyesinin bin 260 metre dibindeki enkazın bulunduğu alanın ana koordinatlarını belirlerken, Nautilius da belirlenen bu koordinatlar üzerinden nokta çalışması yaptı. Bu çalışmalar çerçevesinde dün itibariyle iki şehit pilotun naaşlarının bulunduğu alan tespit edildi. Bu tespitler, Türk Hava Kuvvetleri’nin iki seçkin pilotunun, uçağın vurulması sonrasında şehit olduğu şüphesini kuvvetlendirdi. Kaynaklar, uçağın enkazı ile şehitlerin naaşlarının aynı bölgede tespit edildiğini ve ilk görüntülerin yürek burktuğunu ifade etti. Naaşların çıkarılmasının ardından otopsi işleminin yapılacağı öğrenildi.


Etiketler: 22 haziranda suriyenin vurdugu ucak bulundu pilotlarimiz ucak icerisinde sehit olmuslardır., ucak bulundu - köpek (3),suriye nin vurduğu uçak şehitleri foto (3),şehit pilotlarımızın naaşlarının görüntüleri (1),suriyenin vurdugu uçagın pilotları bulundu (1),suriyenin vurdugu uçagın resmi (1),suriyenin vurduğu uçak (1),suri̇yeni̇n vurduğu uçakakak (1)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder