16 Temmuz 2012 Pazartesi

Samsung Galaxy S 3 Özellikleri

 Android 4.0 Ice Cream Sandwich işletim sistemi ve 4 çekirdekli işlemci gibi bazı özellikleri kesinleşen telefonun diğer ayrıntıları henüz belirsiz.

Galaxy S 3 ile ilgili olası özelliklerden bahsedeceğiz.

Galaxy S ve Galaxy S 2 telefonları ile yüksek satış rakamlarına ulaşan Samsung’un piyasaya yeni çıkarmayı planladığı Samsung Galaxy S III‘ün olası özellikleri herkesin dilinde dolaşırken, bazı özellikleri hala kesinlik kazanmadı. Ayrıca, Samsung Galaxy S 3′ün 27 Şubatta Barcelonada yapılacak olan Mobil Dünya Kongresi‘nde tanıtılmayacağının dedikodusu ortaya çıkmıştı.

Son olarak Samsung’un sitesinde ortaya çıkan yeni ürün modeli GT-i9300 akıllara bu telefonun Galaxy S 3′mü olduğu sorularını getirdi.

Ekran – HD mi 3D mi?
Aslında Galaxy S 3 ile ilgili en önemli sorulardan birisi telefonun ekranının Super AMOLED HD Plus mı yoksa 3D mi olacağı. 3D özelliğine sahip telefonların pek yaygınlaşmadığını göz önüne alırsak; Galaxy S III büyük ihtimal 3D değil, HD olacak.

Dual mı Quad-Core mu? (Çift çekirdek – Dört çekirdek)
Dört çekirdekli ilk Android tabletlerin ortaya çıkmasının ardından 2012 yılı içerisinde dört çekirdekli telefonları da görmeye alışık olacağız gibi görünüyor. Samsung’un da daha güçlü ve daha fazla batarya ömrü sunacağını umduğumuz dört çekirdekli (Quad-Core) Exynos Tegra 3 çipseti ile Galaxy S 3′ü çıkarmasını bekliyoruz. Ayrıca, telefonun işlemci hızının 1.5GHz-1.6GHz arası olacağı düşünülüyor.

1GB RAM veya 2GB RAM?
Son zamanlarda üretilen çoğu yeni akıllı telefon 1GB RAM ile birlikte geliyor, bunun yanısıra; HTC, Sense arayüzüne rağmen telefonlarında 768MB RAM kullanıyor ve yeterli oluyor. Peki, Samsung’un yeni Galaxy S 3 telefonu kaç GB RAM’e sahip olacak? Söylentilere göre 1.5GB veya 2GB RAM‘e sahip olması muhtemel. Bizim düşüncemiz ise 1.5GB yönünde.

10 veya 12 Megapiksel Kamera?
Akıllı telefonların kameraları artık günlük hayattaki tüm ihtiyaçları karşılar hale gelmişken, Samsung Galaxy S 3‘ün büyük ihtimalle 12 megapiksel 1080p HD video kaydı yapabilen LED Flaşlı kameraya sahip olacağını düşünüyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder