4 Temmuz 2012 Çarşamba

Ramazan Ayı Yemek Tarifleri

Müslümanlar için onbir ayın sultanı olarak bilinen ramazan ayı içerisinde oruç tutulmaktadır. Gün içinde sahur vakti olarak bilinen zaman diliminde iftar vaktine kadarki süre içerisinde ne yemek yenir ne de su içilir. Bu sabır ile gelinen iftar vaktinde bir çok iftar yemekleri ile karşılaşılacaktır. İftar yemekleri içinde bulunan bütün yemekler hem kendi yörelerine göre hem de ülke geleneklerine göre farklılık göstermektedir. Normal zamanlarda pişirilen yemeklerden daha fazla özen gösterilerek yapılan yemeklerle iftar zamanları süslenir. İftar yemeklerinin ramazan ayı içinde çok büyük ayrı önemi bulunmaktadır. İftar yemekleri içinde bir çok ana başlık bulunmaktadır.

Oruç tutan veya tutmayan herkesin pişirebileceği yemekleri sunan bu hizmetten herkes faydalanabilecektir. Baklagiller ve balıklı tarifler gibi başlıkların içerisinde pişirelebilir ve lezzetine doyum olmayacak bir çok yemek bulunmaktadır. Aynı zamanda farklı tadlarda yemek pişirmek isteyenler için içinde bir çok yemek tarifleri bulunduran menüler bulunmaktadır. İftar yemekleri olarak bilinen hamur işleri ve pilav tarifleri menüsü altında sayısız lezzetli yemekler bulunmaktadır.

Bu yemekler sofrada yerini aldığında iftar vaktinin hemen gelmesi istenir ve ezan vakti iple çekilir. Oruç tutmanın en güzel yanlarından olan iftar yemekleri ile karşılaşma durumu her oruç tutanın istediği bir manzaradır. Gün içinde yemek yenmezken herkesin hayalinde akşam oluşacak iftar yemekleri sofrası vardır. Yine iftar yemekleri adı altında toplanan tavuk yemekleri ve zeytinyağlılar olarak bilinen onlarca yemek tarifi sofraları zenginleştirmek için sizleri beklemektedir. İftar yemekleri bir çok yemek tarifini içinde barındırarak iftar vaktinde yemek bolluğu yaşamanızı sağlar. Yemek yapmayı bilmeyenlerin en kolay yemek tarifi alacakları yardımcıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder