17 Temmuz 2012 Salı

Ramazan Ayı İçin Sağlık Önerileri

Ramazan Ayı İçin Sağlık ÖnerileriTelefona Acıbadem Sağlık Grubundan hergün sağolsunlar sağlıklı yaşam önerileri geliyor :D. Ne ara yaptım bu olayı bilmiyorum ama ücretsiz heralde, anormal bi şekilde bi param gitmedi henüz.. Bende düşündüm eğer bunları paylaşırsam sitede küçük küçük iyi hit gelir hemde inanların sağlığına katkıda bulunuruz belki :). Sağlık kategorisinin ilk yazısı hayırlı olsun efendim…

İlk 20 Dakika !

Oruçken oluşan açlık iftarla birlikte hızlı besin tüketimine sebep olabilir. Unutmayın ki beynimizdeki doyma merkezi yemeğe başladıktan 20dk  sonra uyarılır. Bu yüzden  yemeklerinizi yavaş, iyi çiğneyerek ve öğün sırasında küçük aralar vererek  yiyiniz.

En Önemlisi Sıvı Tüketimi !

Sahur ve iftarda düzenli sıvı alınmalıdır. İftardan sahura kadar olan zamanda aralıklarla su tüketilmedilir. Mide ve sindirim sistemini rahatlatacak bitki ve meyve çayları, meyvenin kendi şekeri ile yapılmış komposto, ayran gibi içecekler içilmelidir.

Oruç Ve Kilo !

Oruç tutarken gün içerisinde ihtiyacınız olan enerjiyi yeterli ve dengeli bir şekilde öğünlerinize (Sahur – İftar – Ara Öğün gibi) paylaştırdığınızda kilo almassınız. Hatta kilo fazlalığınız varsa bu süreci kilo vererek de tamamlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder