2 Temmuz 2012 Pazartesi

Parma A.C., (Parma Associazione Calcio)

Parma FC logosuParma A.C., (Parma Associazione Calcio) İtalya'nın Parma şehrinde kurulmuş futbol kulübüdür. Takım iç saha maçlarını 29.050 seyirci kapasiteli Ennio Tardini Stadyumunda yapmaktadır. Kulübün kuruluş yılı 1913, renkleri ise sarı-laciverttir.

Kulüp ilk olarak 1913 yılında kurulduğunda ünlü müzisyen Giuseppe Verdi'nin doğum yeri olduğu için adını Verdi FC olarak almıştır. Ancak aynı yılın sonunda adını Parma AC'ye çevirmiştir.

Takım uzun yıllar boyunca yarı profesyonel ligler ile İtalya'nın 2. ve 3. ligleri arasında gidip gelmiştir. 1985 yılında ünlü İtalyan teknik adam Arrigo Sacchi kariyerinin başlarında takımın başına gelmiş ve ikinci lige kadar çıkarmıştır. Nevio Scala'nın takımın başına gelmesi ile Parma önemli gelişme göstermiş ve önce Serie A'ya çıkıp, kısa zamanda ligin önemli takımlarından biri durumunda gelmiş ancak 2007-2008 sezonu sonunda maddi sıkıntılardan dolayı Serie A'ya veda etmiştir.Parma F.C çok sayıda yıldızın keşfedildiği bir kulüp olduğundan "Futbolcu Fabrikası" olarakda bilinir.(Hernan Crespo,Gianluigi Buffon,Filippo İnzaghi,Fabio Cannavaro,Lilian Thuram,Adrian Mutu,Alberto Gilardino,Matías Almeyda,Stephen Appiah,Simone İnzaghi...)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder