16 Temmuz 2012 Pazartesi

Joygame MStar

Joygame’in s2′den sonra getirdiği yeni oyunu MStar 15 Haziran saat 14:00′de oyunculara kapılarını açtı. Kapalı beta diyorlar ama tüm oyuncular oyuna girebiliyor. karakterlerin daha sonra silinip silinmeyeceği konusunda bir fikrim yok henüz. Oyun güzel gibi, boş vakitlerinizde eğlenceli zaman geçirebilirsiniz.
Tipik bir dans oyunu. Klasik dans ve müzik oyunlarında olduğu gibi sadece zamanında basmanın etkili olduğu bir oyun. Şuanda tam 12 tane farklı mod var oyunda. Oyun haricinde takılabileceğiniz sosyal mekanlarda bulunuyor oyun içerisinde. Karakterinizin dış görüşünüşünü düzenlemek açısındanda çeşit oldukça fazla gibi. Şarkı sayısıda fena değil şuan için. Tabii ilerleyen zamanlarda daha fazla şarkı, kıyafet, dans pistleri ve yenilikler ekleneceğini düşünüyorum.
Oyunda beğenmediğim fazla nokta yok fakat bazı şarkılarla karakterlerin yaptığı dans ve bizim bastığımız tuşlar çok senkronsuz oluyor bu biraz göze ve kulağa hoş gelmebiliyor. Oyunda beğendiğiniz bir karakterle çift olabiliyorsunuz ayrıca. Oyundaki yaş grubu küçük olduğu için, aşağıdaki gibi komik durumlar ortaya çıkabiliyor :D.
zaaah Joygame MStar
Aşağıda oyunun oynanması için bilmeniz gereken bazı bilgiler vereceğim. Bunlar zaten oyuna girişte size anlatılıyor fakat sabırsız arkadaşlar o bölümü geçtilerse eğer anlamadıkları nokta olabilir onun için anlatayım dedim :).
Oyunda 4 tip ana hareket var. İlki normal ekrana gelen tuşlara gösterdiği yöne doğru zamanında basıyoruz.
20120622113928capture Joygame MStar
İkincisi, bu biraz daha zor aralarında resimdeki gibi bağıntı olanlara aynı anda basmamız gerekiyor.
20120622115242capture Joygame MStar
20120622114828capture Joygame MStar20120622120341capture Joygame MStar


 
3. ise dalga hareketi. Buda çok kargaşa arasında çıkınca oldukça zor olabiliyor. Halka ekranda çıktığında aşağı tuşuna basılı tutarak en alttaki durması gereken yerde bırakıyoruz.
20120622121342capture Joygame MStar
4. hareketimiz en kolayı :). Baloncuk modunda combo yaptıkça doluyor ve ctrl’ye basarak fever denilen şeyi açarak yapıyoruz. Size önerim yapacağınız tur başlamadan açın ve en çok veya en zorlandığınız turu tahmin etmeye çalışıp o turda açın. Eğer fever varken çok hata yaparsanız ayrıca kullanmadan kaybedebiliyorsunuz bu benim başıma çok geliyor :(. Sadece space(uzun tuş) ye basmamız yeterli olduğu için seri seri spaceye basarak uğraşmadan geçebiliyoruz o adımı. Ve tam hatırlayamadığım başka bir modun sonundada çok hızlı bi şekilde basmamız gereken bir bölümde yine bunlardan var :)
20120622121638capture Joygame MStar
Başka bi şey ise baloncuk modunda el sonlarında resimde gözüktüğü gibi zamanında space tuşuna basmanız gerekiyor. Hareket eden o ince çizgiyi tam ortada durdurmanız lazım. Bu sizin o el kazanacağınız puanı belirliyor.
20120622122113capture Joygame MStar
Sanırım şimdilik değineceğim noktalar bukadar. Bi denemenizi tavsiye ederim. İyi oyunlar :D

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder