16 Temmuz 2012 Pazartesi

İlk Sosyal Müzik Yapma Oyunu: Songster

SongsterBanner Beta İlk Sosyal Müzik Yapma Oyunu: Songster
Müzik yapma deneyimim ilk defa, bi teknoloji dergisinin programlar bölümünde rastladığım Dance eJay programı ile olmuştu. Bu yazımda tanıtacağım oyun programın daha basit web ortamına dökülmüş hali diyebiliriz. Programda birbiri ile uyumlu yüz binlerce melodi, ritim, vokal vb çeşit çeşit ses var. Tabii kendi özel melodi ve ritimlerinizide oluşturabiliyorsunuz.
Oyun ise dediğim gibi programın neredeyse tamamen webe dökülmüş hali. Oyuna başlarken rap, rock, jazz ve tekno arasında seçim yapmanız isteniyor. Ama anladığım kadarıyla bu sadece oyuna başlangıç şarkınızı belirliyor. Rock seçtiniz diye sadece rock tarzı müzikler oluşturmuyorsunuz. İlk başta nasıl müzik yapabileceğinizden bahsediliyor. 4 adet ana seslerimiz var. Vokal, lead, bass ve drums. Aldığınızın ses paketine göre farklı farklı sesler çıkıyor. Farklı vokal lead bass ve drums türleri. 3-6 saniyelik ses tablarını dinleye dinleye tablo gibi diziyorsunuz  Farklı sesleri birleştirerek kendi kombinlerinizi kendi şarkılarınızı oluşturabilirsiniz.  İlk olarak bar tarzı bi yerde sahne alıyorsunuz. Şarkınızı bitirdikten sonra finish song diyerek xp yani deneyim puanı ve para kazanıyorsunuz. Seviyeniz yükseldikçe daha çok para ve xp kazanabileceğiniz daha büyük mekanlarda şarkınızı yapabiliyorsunuz. Oyunda şuanda yaklaşık 100 adet ses paketi var. Ses paketlerini store’den küçük bi örneğini dinleyerek alabiliyorsunuz. Bazı ses paketleri ile örnekteki dinlediğiniz müzikten daha iyi işler yapabiliyorsunuz. Onun için örneklere fazla takılmayın.
Oyunun tek eksik yönü bence şarkı yapım bölümünün kısa olması. Ve birde yaptığınız bir şarkının tekrar düzenlenebilir olması iyi olurdu. Çoğu şarkının sonunu ayarlıyamıyorum bi türlü bu çok gıcık bi durum :D.  Tabii oyun henüz beta aşamasında. Yeni yeni şeylerin ekleneceğinden eminim. Yaptığınız şarkılar yaklaşık 1,5 dk sürüyor. Bunun yanında bazı  şarkıların basit bi oyunda harcandığını dahi düşünebilirsiniz. Dinlerken bu şarkı piyasada olsa uzun süre dinlerim diye düşünebiliyorsunuz. Ses paketleri oldukça kaliteli yani :)
“Birçok şarkı paketi oyun içinde kazanılan parayla satın alınabilir. Sadece bazı şeyleri önceden açmak için ve ücretli özellikleri kullanmak için gerçek para gerekiyor.”
Unutmadan oyun facebook üzerinden oynanıyor. Müziklerinizi bitirdikten sonra oyunun içindeki profilinizden tekrar tekrar dinleyebilirsiniz. Ayrıca oyunu oynayan arkadaşlarınızın yaptığı parçalarıda dinleyebiliyorsunuz. Her müzik yapışınızda belli bi oranda enerjiniz gidiyor. Bittiğinde tekrar dolması için belli bir süre bekliyorsunuz. Müzik paketlerini parayla alıyorsunuz.  12, 20, 40, 120 ve 500 e paketler var. Neye göre fiyatlandırılıyor bilmiyorum valla :). Yeni seviyelere geldikçe yeni müzik paketleri açılıyor. Bu kadar bilgi yeterli sanırım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder