12 Temmuz 2012 Perşembe

Her sabah insanlığı kurtarın

Hiç Hollywood filmlerinde gördüğünüz bomba imha uzmanlarına özendiğiniz oldu mu? Büyük ihtimalle hayır. Ama yine de her sabah uyandığınızda kendinizi onlardan biri gibi hissedebileceğiniz bir ürün var. Geliştiricisinin “The Defusable Clock” adını verdiği bu elektronik devre ile hayal gücünüzün sınırlarını zorlayarak bomba görünümünde olan fakat tamamen zararsız düzenekler kurabilirsiniz.
Sadece 9V ile çalışan ve alarm özelliği olan masum bir saat görevi gören bu devre üzerindeki kırmızı butona dokunduğunuz anda geri sayım başlıyor. Ve oldukça gerçekçi hazırlanan bu geri sayımı durdurabilmek için sadece 10 saniyeniz var.
Devre üzerinde dört farklı renkte kablo bulunuyor. Bunlardan birisi geri sayımı durdurarak günü kurtarmanızı sağlarken, bir taneside bombayı(!) anında patlatıyor. Diğer iki kablo ise etkisiz eleman rolünde. Fakat bu dizilim kırmızı butona her bastığınızda rastgele değişiyor. Bu yüzden her sabah yeni bir zorlu görev sizi bekliyor.
ATmega328 mikrokontrol ünitesi ve Arduino bootloader yazılımı ile programlanan devrenin kaynak kodları  geliştirici tarafından internet sitesinde sunuluyor. Böylece elektronikten anlayan kullanıcılar istedikleri gibi modifiye edebilecekleri bu devre ile eğlenceli saatler geçirebilirler. Ayrıca ürünün internet sitesinde tanıtılmasından sonra FBI, CIA, ATF gibi ciddi kurumların bunu gerçek bir bomba yapım süreci zannederek ürün geliştiricisi hakkında soruşturma başlattığını, geliştiricinin siteye koymak zorunda kaldığı "I am on your side! So, we're cool, right?" dipnotundan anlayabiliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder