16 Temmuz 2012 Pazartesi

Google’da Garip Aramalar

İnternette blogları gezerken bi çoğu bahsetmiş bu olaylardan. Bende hepsini bi araya toplayayımda bizi takip edenlerin hepsinden haberi olsun diyerek konuya giriş yapmış bulunmaktayım.
Aşağıda vereceğim kelimeleri google’da aratmak için tabii ki ilk olarak google’a girin :P
do a barrel roll
Türkçe’si “Bir rulo yapın” demek oluyor. Ve Google’a bu komutu verdiğinizde Google 360 derece dönüyor.
tilt
Tilt ingilizcede eğilme demek. Google’da bunun üzerine küçük bir espiri yapmış, tilt yazıp arama yaptığınızda hafifçe eğiliyor/yamuluyor.

Sorular ve Cevaplar
Google’ın arama motoruna bazı sorular sorduğunuzda çok enteresan cevaplar alabiliyorsunuz. Ancak bu soruları İngilizce yazmalısınız. Soruları yazdıktan sonra “Kendimi Şanslı Hissediyorum” butonuna basmalısınız.
ggg 11292415943 Googleda Garip Aramalar
Chuck Norris’i bulmak imkansız. O sizi bulmadan kaçmanız tavsiye ediliyor
Chuck Norris’i Bulmak
Örneğin “Where are my socks” yani “Çoraplarım nerede?” diye sorduğunuzda Google size özel bir sayfada, kanepenin arkasında diye cevap veriyor.
Esprileri ile tanınan Chuck Norris de Google’dan nasibini alıyor. Arama çubuğuna “find Chuck Norris” yani “Chuck Norris’i bul” yazdığınızda “Siz Chuck Norris’i bulamazsınız, o sizi bulur” yazısıyla karşılaşıyorsunuz.
Hesap Makinesi
Google arama çubuğunun bir hesap makinesi olarak kullanıldığını biliyor muydunuz? Dört işlemin yanı sıra ölçü birimlerini de birbirine çevirebildiğiniz bu hesap makinesi hizmetinin içinde de espriler gizli.
Örneğin, en yalnız sayı anlamına gelen “the lonliest number” yazıp arattığınızda Google bu sayının “1″ olduğunu söylüyor.
ggg 21292416479 Googleda Garip Aramalar
Google, en yanlız sayının 1 olduğunu iddia ediyor
Hayatın Anlamı
Otostopçunun Galaksi Rehberi adlı kitabı okuduysanız hayatın, evrenin ve her şeyin anlamının ne olduğunu biliyorsunuzdur. Eğer kitabı okumadıysanız Google’a “answer to life, the universe and everything” yazıp aratın.
Farklı Diller ve Aksanlar
Google dünyanın dört bir yanında kullanılan hemen hemen her dile destek veriyor. Google’ın destek verdiği diller arasında çizgi filmlerde, filmlerde, dizilerde ve romanlarda yer alan bazı diller ve aksanlar da bulunuyor.
ggg 31292416708 Googleda Garip Aramalar
Google’ı Elmer Fudd yapsaydı bu şekilde olurdu
Elmer Fudd ve Klingonlar
Örneğin, yazıların korsan aksanıyla çıkmasını istiyorsanız “google pirate”, Muppet Show’da yer alan şef gibi olması için “google bork”, Elmer Fudd’ın konuşma tarzı gibi gözükmesi için de “google Elmer Fudd” yazıp Kendimi Şanslı Hissediyorum tuşuna basın.
Hatta Star Trek hayranlarının yakından tanıdığı Klingonların dilinde bir Google istiyorsanız “google klingon” deyip bu şekilde kullanabilirsiniz.
Okyanusu Nasıl Geçelim?
Google’ın en başarılı hizmetlerinden biri de Google Maps. Hemen hemen tüm dünyanın sokak sokak haritasının yer aldığı bu hizmet ile yol tarifleri alabiliyorsunuz.
Yol tarifleri için hiçbir sınır bulunmuyor. Ülkeler arasında bile yol tarifi alabiliyorsunuz. Bunun için iki noktanın adını yazıp aratmanız yeterli.
Çok detaylı bir şekilde verilen yol tariflerinde komik şeylere de rastlanabiliyor. Özellikle varış ve kalkış noktaları arasında bir okyanus varsa, ortaya komik sonuçlar çıkıyor.
ggg 41292417152 Googleda Garip Aramalar
Çin’den Japonya’ya gitmenin en kestirme yolu
Jet Ski mi? Kayak mı?
Örneğin Çin‘den Japonya‘ya gitmek istiyorum dediğinizde Google size Pasifik Okyanusu üzerinden 782 km boyunca jet ski ile gitmenizi tavsiye ediyor.
Los Angeles’tan Hawaii’ye gitmek istediğinizde ise bu sefer okyanusu kayakla geçmeniz söyleniyor.
Bunun dışında, Google Maps bir reklam aracı olarak da kullanılıyor. 37.646362,-115.751004 koordinatlarını arattığınızda tanıdık bir yüz karşınıza çıkıyor.
Street View Karşılaması
Google’ın en tartışmalı hizmetlerinden biri olan Street View bazı şehirleri sokak sokak tüm detayına kadar gösteriyor.
Bu özelliği sebebiyle şehir sakinleri tarafından çok da hoş karşılanmayan Street View’da birçok enteresan görüntü bulunuyor.
ggg 51292417896 Googleda Garip Aramalar
Amerikan halkı Street View ile bir sorun yaşamıyor anlaşılan
Karşılama Töreni
Street View için görüntü kaydeden araçlar zaman zaman saldırıya uğrasa da bazı noktalarda büyük bir törenle karşılanıyor.
Google Street View’e “Charleston Road, Mountain View, CAyazıp arattığınız zaman Street View aracının geleceğini haber alıp karşılama töreni hazırlayanları görebilirsiniz. Hatta bazılıarnın ailelerine mesaj bile gönderdiği gözüküyor.
Ve burada yazamadığımız daha birçok özelliği bulunmakta.

1 yorum:

  1. gerçekten çok güzel bir yazı olmuş hele google maps deki pacific okyanusu üzerindeki jek ski keyfine bayıldım :D

    YanıtlaSil