16 Temmuz 2012 Pazartesi

Facebook Zaman Tüneli Uygulamları İçin İpuçları

Facebook'ta, yakın bir zamanda zaman tüneli görünümüne geçmiş olma ihtimaliniz oldukça yüksek. Zaman tüneli uygulamaları, Facebook Dizininde bulunan etkinlikleri göstermenize izin veriyor ama başlamadan önce bilmeniz gereken bazı bilgiler var.

Hangi zaman tüneli uygulamasını hangi kullanıcıların göreceğini ayarlamak için arkadaş listelerini kullanın: Örneğin günlük yürüyüş rotanızı hangi Facebook arkadaşlarınızın bilmesi gerektiğini iyi düşünün.

Facebook zaman tüneli uygulama dizininde bir uygulamaya tıkladığınızda, genellikle uygulamanın web sitesi ekrana gelir ve oturum açmanız istenir. Ardından uygulama onaylama sayfasına yönlendirilirsiniz. Bilgilerinizin birçok farklı yerde paylaşılması için uygulamayı sadece bir kez onaylamanız yeterli olabilir. Bu, kurulumu kolaylaştırmakla beraber, bazılarımızın kafasını karıştırabiliyor.

Herhangi bir şirketin uygulamasını onayladığınızda, bu şirketin kendi sitesinde de bu bilgileri gösterebileceğini unutmayın.

Herhangi bir uygulamanın gizlilik ayarlarını değiştirmek isterseniz, uygulama ayarlarını veya zaman tünelinin "yaptıklarımın dökümü" sayfasını kullanabilirsiniz.

Zaman tüneli uygulamaları, uygulamanın kendi gizlilik ayarlarında gerekli düzenlemeyi yapmadığınız sürece yaptığınız her şeyi paylaşacaktır. Bu nedenle bağlı hizmetlerde herkesin görmediği bir şey seyrederseniz, tarayıcınızın gizlilik modunu kullandığınızdan emin olun. Veya bu etkinliği görebilecek kişileri yakın arkadaşlarınızla sınırlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder