15 Temmuz 2012 Pazar

ASUS ASUSTeK Computer Inc

Asus Firma Logosu
Şirket Bilgisi

ASUSTeK Computer Inc., 1989 yılında kurulmuş Tayvan merkezli bir bilgisayar ve donanım üreticisi.Dizüstü Bilgisayar, Anakart, Cep Telefonu, LCD Panel, Ekran Kartı gibi geniş bir üretim ağına sahip olan şirket özellikle son dönemde ürettiği dizüstü bilgisayarlarla adından söz ettirir hale gelmiştir.Kaliteyi, teknolojiyi ve sağlamlığı ön plana çıkarmayı amaçlayan şirket bunu sloganına da yansıtmış,bu doğrultuda satış yapmaya devam etmektedir.
İsminin Kaynağı

Asus ismi , yunan mitolojisine göre bilim ve sanatın ilham kaynağı olduğuna inanılan ve kanatlı bir at olan “pegasus”un son dört harfinden gelmektedir.Pazara sunduğu ürünlerde kalitesinin yeniliğinin, gücünün ve yaratıcılığının üst düzeyde olduğunu bu varlık ile sembolize etmektedir.
Ürünleri

Dünyanın en kaliteli anakart üreticilerinden biridir.[kaynak belirtilmeli] ASUS 2005 yılında toplam 50 milyon anakart ihrac etmiştir. Bu 2005 yılında her üç kişisel bilgisayar'dan birinin ASUS marka anakart kullandığı anlamına gelmektedir.

ASUS anakartın yanı sıra, Ekran Kartı, LCD Panel, cep telefonu, kasa, UMPC, soğutucu, dizüstü bilgisayar alanlarında da ürünler sunmaktadır. Anakart üretiminin yanı sıra Dizüstü Bilgisayar üretimi alanında da oldukça başarılı bir markadır.Bunu son dönemde ürettiği Asus N serisi ile en iyi şekilde göstermiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder