6 Temmuz 2012 Cuma

Associazione Calcio ChievoVerona

AC ChievoVerona logosuAssociazione Calcio ChievoVerona, İtalya'nın Verona şehrinde bulunan bir futbol kulübüdür. Paluani isimli bir kek şirketi tarafından kurulmuştur ve kulübe de ilk başta kendi isimlerini vermişlerdir. Bu yüzden kulübün kuruluşundaki adı Paluani Chievo idi.

Kulübün tarihi takma adı giallobludur (kulübün renkleri olan sarı ve maviden gelir) ama günümüzde genelde Mussi Volanti (Venedik dilinde uçan eşekler) takma adı kullanılır. Yerel taraftarlar takıma Ceo derler. Aslında Uçan Eşekler takma adı, aşağılayıcı bir terim olarak şehrin diğer takımı Hellas Verona ile oynanan derbi maçı sırasında Hellas Verona taraftarları tarafından kullanılır. Hellas Verona taraftarları ayrıca Chievo, Serie A'ya yükselene kadar Chievolu taraftarlara "Bir gün eşekler uçacak!" derdi. Ne ilginçtir ki, Chievo taraftarları bu takma adı bir onur simgesi haline getirmişlerdir. Chievo'nun resmi web sitesinde kulübün armasının yanında uçan bir eşek bulunur ve de kulübün online satış mağazası da uçan bir eşek oyuncağı satmaktadır. Kulübün amblemi de Veronalı bir soylu olan Cangrande I della Scala'yı temsil eder.

Kulüp, stadını şehrin Serie B'de oynayan diğer kulübü Hellas Verona ile paylaşır. Stadın ismi Stadio Marc'Antonio Bentegodi'dir ve 38,402 kişiliktir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder