10 Temmuz 2012 Salı

ANS TV

Logo Ans.jpgANS TV (Azerbaijan News Service), 1990 yılında 3 genç Azeri gazeteci: Vahid ve Seyfulla Mustafayev kardeşleri ile Mirşahin Ağayev tarafından kurulmuş; Azerbaycan'da faaliyyet gösteren ilk özel televizyon kanalıdır. ANS Şirketler Grubu'na (ANS Şirketler Grubu) ANS televiziya, ANS-PRESS Nəşriyyat Evi, ANS Kommers ve ANS ÇM dahildir. Grup başkanı Vahid Mustafayev'dir.

Azerbaycan'ın bağımsızlığını elde ettiği ilk zamanlarda Azerbaycan iç siyaseti hakkında bilgi veren ilk özel kanal, Azerbaycan'ın yurtsever gençlerinin Karabağ'daki savaşlarının kahramanlıklarını ve Hocalı Katliamı'nı filme almış gazeteciler de bu şirkette çalışmışlardır. Mustafayev kardeşlerin abileri olan Cengiz Mustafayev ise Hocalı Katliamı'nı tüm dünyaya gösteren Azeri kameramandır. Savaş sırasında öldürülen Cengiz Mustafayev Azerbaycan'da milli kahraman ünvanına sahiptir.

Vahid Mustafayev televizyon kanalında 2007-2008 yılları arasında yayınlanan ^Türkün Meseli^ adlı eylence programında ilk Türkiye türkçesi'nin yorumunu kullanmıştır. İlhan Özbay adlı Türk gencine sunum yaptırarak Azerbaycan medyasında sarsıcı bir gündem oluşturmuştur, sonrasında 14 Mart 2007 tarihinde Azerbaycan Milli Meclisi tarafından alınan bir kararla Azerbaycan' da Türkiye Türkçesi ile yayın yapmak yasaklanmıştır.[1]

ANS Group, Dubai ve Bakü'de çeşitli distrübütörlükler almış olup, televizyonu 2007 yılı son çeyreğinde bir süre kapatılmıştır. Grup başkanı Vahid Mustafayev, agresif ve çalışkan kişiliği ile tanınmaktadır. ANS TV kapatılmasından 17 gün sonra devlet başkanının kararı ile tekrar yayına başlamıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder