4 Temmuz 2012 Çarşamba

Amerika Birleşik Devletleri Alkol, Tütün ve Ateşli Silahlar Bürosu (The Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives)

Amerika Birleşik Devletleri Alkol, Tütün ve Ateşli Silahlar Bürosu (The Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives) ATF, BATF ve BATFE olarak da bilinen ABD Adalet Bakanlığı'na bağlı federal büro, hükümet ajansı.

ATF, ateşli silahların ve patlayıcı maddelerin yasadışı kullanımı denetlemek ve engellemek, kundaklama ve bombalama suçlarını araştırmak, bulmak ve engellemek görevlerini üstlenmiştir. ATF, ateşli silahların, patlayıcıların ve benzer türde cephanelerin eyaletlerarası transferlerini, satış için lisanslandırılmalarını düzenlemektedir. Aynı zamanda alkol ve tütün mamüllerinin yasadışı kullanımını, üretimini ve trafiğini kontrol etmek, bulmak ve engellemek görevlerine de haizdir.

ATF, görevlerini yerine getirirken tüm operasyonlarında yerel güvenlik güçlerini de operasyona dahil edebilmektedir. Büronun direktörlüğünü Michael J. Sullivan, yardımcı direktörlüğünü Ronnie A. Carter yerine getirmektedir. ATF 5000 kişiye yakın personele (özel yetkilere sahip görevlilere ATF Ajanı denilmektedir) ve 1 milyon $ ABD Doları bütçeye sahiptir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder