6 Temmuz 2012 Cuma

ABHaber

Crystal Clear app browser.pngABHaber, Avrupa Birliği konularında uzman ve Avrupa'da veya Türkiye'de yerleşik gazeteci ve akademisyenler tarafından, gönüllü bazda, 2002'de Brüksel'de Belçika yasalarına göre kurulmuş bir İnternet haberciliği yayın organınıdır. Kar amacı gütmeyen bir kuruluştur.

Amacı, Avrupa Birliği ve Türkiye arasında karşılıklı bilgilendirmeyi artırmaktır. Güncel haber, analiz, yorum ve dosyalar ile bu konudaki açığı gidermeyi amaçlamaktadır. Kısa sürede Türkiye’de AB konusunda temel referans kaynaklarından biri olmuştur. Birçok önde gelen yazılı ve görsel medya organı ABHaber.com’da yayınlanan yazı ve röportajları kullanmakta, Brüksel ve Ankara’daki AB çerçevesindeki gelişmeleri ABHaber.com’dan takip etmektedir. 2 yılda 250 bine yaklaşan kullanıcı sayısına ulaşmayı başarmıştır. ABHaber’in kullanıcıların yarıdan fazlası Avrupa ülkelerindendir.

ABHaber Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Ruşen Ergeç, Genel Yayın Müdürü Vakur Kaya, Türkiye Yayın Koordinatörü Ayhan Şimşek, editörleri Değer Akal ve Erhan Akdemir, teknik sorumlusu Kerem Dağaltı'dir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder