17 Temmuz 2012 Salı

5′er Beşer

5′er Beşer

BKM’den çıkmış yeni bir güldürü programı “5′er Beşer”,  Ali Sunal, Alper Kul, Mine Tugay, İrem Sak ve Okan Çabalar’dan oluşan beş kişilik ekip ile geliyor. İlk bölümde iyi bir reyting yakalayan grup, çalışmalarına devam ediyor.

Fazla televizyon izlemeyen biri olarak size izlemeyi önerebileceğim bir dizi 5′er Beşer. Kadro zaten severek izlediğim Şen Yuva dizisinin bir bölümü. O dizi neden bitti anlamış değilim reyting olayları da iyiydi. Tarzı da güzel hoş bir dizi. Atv yayınlanıyordu bi ara bitti sonra tekrar Fox’ta başladı falan bi şeyler oldu. Neyse geçmişte kaldı ama güzel bi diziydi yani :D. Format olarak Çok Güzel Hareketler Bunlar’a benziyor. İlk seyrettiğimde anlayamadım açıkçası formatını. 30 Ağustos günü Ntv’de yayınlanan Bayram Sohbetleri programına konuk oldu 5′er Beşer oyuncuları. Bide programda İsmail karakterini canlandıran Alper Kul’dan dinleyelim formatını.
Biz şöyle yola çıktık ııa zaten Okan’la İrem’le Şen Yuva da birlikte idik, tanıştık. Mine’de orda bize misafir olarak gelmişti, biz zaten biliyoruz hastasıyız. Bir araya gelip her hafta bir tiyatro oyununu sahneyelim bunuda televizyona yapalım bi taraftan diye yola çıktığımız bir işti. 5′er Beşer, 5 beşer insanın bir araya gelip miktarı kafi saçmaladığı bi iş aslında bu. Yani her hafta bizim belli bir konumuz oluyor. O konuyla ilgili çıkıp yarısından fazlası emprovizasyon(doğaçlama) olan herhafta değişen bi tiyatro oyunu aslında bu.
Dizi gerek oyuncuları gerek formatı bakımında çok hoşuma gitti. Bütün oyuncuları çok kaliteli ve iyi oyuncular fakat ben özellikle dizide Hakkı karakterini canlandıran Okan Çabalar’ın oyunculuğunu çok beğeniyorum. İzlemenizi tekrardan kesinlikle öneririm.

Hikayesi

Aziz Güngör Esen adında bir öğretim görevlisi, derslerini çekici hâle getirmek için tiyatro kulübü öğrencileri ile konuları “canlandırmalı” anlatmaya başlar. Ancak beceriksiz oyuncular işleri işin içinden çıkılmaz hale getirir.
Hangi karakter hangi oyuncu?
İsmail karakteri, Alper Kul; Bengisu karakteri, Mine Tugay;  Sinem karakteri, İrem Sak; Hakkı; Okan Çabalar; Saygı değer hocamız Aziz Güngör Esen, Ali Sunal.

Hangi gün hangi kanalda yayınlanıyor?

Atv kanalında çarşamba günleri 20:30′da.

Ekip

Yapım : BKM
Proje Tasarım : Elif Yakarçelik, Alper Kul
Yönetmen : Meltem Bozoflu
Senaryo Editörü : Murat Kepez
Müzik: Cem Özkan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder